Tocătorul de carton, o investiție perfectă

Cei care lucrează în depozite relativ mari sau se ocupă de logistică, sunt la curent cu problemele pe care le generează deșeurile provenite de la ambalajele produselor cărora le facilitează transportul sau pe care le primesc de la furnizori. Activitatea de zi cu zi din depozit poate fi perturbată de cantitatea de deșeuri de carton care se acumulează săptămânal sau lunar, în funcție de frecvența cu care acestea sunt colectate de către firmele de profil cu care avem contract. Există însă o soluție practică la această problemă, una care va micșora exponențial volumul deșeurilor și va facilita organizarea și depozitarea acestora în condiții optime până la recoltare. Soluția este tocătorul de carton. 

Ce este tocătorul de carton? 

Cu ajutorul unui astfel de dispozitiv, puteți prelucra cu ușurință deșeurile de carton rezultate din cutiile rămase în urma dezambalării sau rezultate ca rebut în urma împachetării neconforme. Tocătoarele pot prelucra de la cutii de carton, sepatatoare de carton păna la carton ondulat, transformând inclusiv cartonul ondulat în material plat. 

De ce am alege un astfel de aparat? 

Ei bine, cu ajutorul tocătorului de carton, vom economisi o mulțime de bani, reducând costurile cu volumul sau greutatea deșeurilor pe care le aruncăm. Cartonul devine mult mai ușor ca urmare a compactării și în același timp, va ocupa mai puțin spațiu, înlesnind și felul în care îl depozităm ca și deșeu, astfel încât să nu afecteze activitatea de zi cu zi de la nivelul depozitului. 

Reducerea impactului asupra mediului 

Cartonul este evident un material prietenos cu mediul înconjurător. Mulți aleg materialele plastice pentru împachetare pentru că sunt ușor de reutilizat însă atunci când acestea se transformă în deșeuri, posibilitățile de reciclare sunt mai complexe și nu întotdeauna la fel de prietenoase cu mediul. Limitând la minim spațiul pe care deșeurile de carton îl ocupă, puteți eficientiza activitatea din depozit și renunța pentru totdeauna la cutiile plastice. 

Costuri de ambalare mai reduse 

Deșeurile rămase după despachetarea produselor ambalate în cutii de carton pot fi transformate în carton gofrat cu ajutorul tocătorului. În cazul în care aveți posibilitatea de a utiliza un astfel de material pentru ambalare, puteți reduce costurile aferente acestui proces, reutilizând astfel cutiile vechi. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *